• artık herkesin çıkıp bu gerçeği konuşması lazım. ülkede fiyat artışlarından sanırım memurlar etkilenmiyor. kaç senedir hep aynı şey. amaç nedir bilen biri anlatsın herkesin aynı maaşı alması mı? bu iş böyle yürümez bunu herkesin anlaması lazım.

    edit: memurlar zaten bütün gün yan gelip yatiyor o para çok bile diye zırvalayan gerizekalılar olduktan sonra bu ülkede birşeylerin düzelmesini beklemek hayalden başka bir şey değil.
  • memur da kafasını kullansın satılmış sendikanın köpeği olmasın..

    edit: çok sayıda mesaj gelmiş..destek olanlar da hakaret edenler de var içlerinde..hepsine saygı duyuyorum.

    elbette şerefi ve haysiyetiyle ay yıldızlı bayrağımıza, milletimize hizmet eden kamu görevlilerini kastetmiyorum..devletimizin memuru olanlara ve her dönem aynı omurgalı duruşu gösterenlere saygım büyük..

    en nihayetinde yazdıklarım benim şahsi görüşümdür. hayır türkiyede sendikacılık çok gelişti, sendikamdan memnunum hakkımı söke söke alıyor, kendi menfaatlerini değil bizleri düşünüp mücadele ediyor diyenler de olabilir. o da onların görüşüdür..alınmanıza gerek yok..
  • fakir edebiyatı, asgari ücret mastürbasyonu yapıyordunuz. ne oldu?

    her şeye hemen hemen asgari ücret oranında zam gelecek. asgari ücretlinin alım gücü adam akıllı artmazken memur, beyaz yakalı %15 daha fakirleşecek.

    size müstahak ama. kusura bakmayın.
  • ak partinin 16. yılında %16 zam istiyoruz deyip %3 teklifi karşısında şov yapıp terk edip gecenin köründe %3,5 için imza atan (bkz: sarı sendika) teşkilatı ve üyeleri götlerine itinayla kına yaksın.
  • siz eğitilmezsiniz
    #117374984

    asgari ücrete "zam" yapıldığı için enflasyon artıyor sanıyor. asgari ücrete "zam yapıldığı" için kendi maaşı yerinde sayıyor sanıyor. hatta asgari ücrete "zam" yapıldı sanıyor.

    2008'den beri dolar kuruna göre asgari ücret bikaç kritik seçim dönemi haricinde yerinde sayıyor:
    https://ekonomihukuk.com/…ucret-ve-dolar-karsiligi/

    söylediğim dönemlerde(2007,2015) asgari ücrete yapılan zamdan sonra enflasyonda bir artış olmuş mu? hayır.
    https://infogram.com/…ret-enflasyon-1hxr4zrwdxwq6yo

    ne zaman gerçekten enflasyonda ciddi artış olmuş 2016 sonrası. acaba bu iktidarın körüklediği savaş politkalarının maliyeti olabilir mi? yok canım. asgari ücret arttığı için enflasyon çıkmıştır.

    (bkz: bir merminin fiyatı kaç lira biliyor musunuz)
  • orta sınıfın yok olmasına neden olacak gelişme.

    enflasyon bu kadar fazlayken bunun memurlarda bir değişikliğe neden olmaması üzücü. sendikalar ne işe yarıyor?
  • asgari ücretli ile memur zamları arasında pek bı fark yok. enflasyon hesabını katarsanız memur da %20ye yakın zam aldığını göreceksiniz. ama şu da bir gerçek ki, akp ülkeye maaş sosyalizmi getirmeye çalışıyor.
  • sen git yıllarını ver ömrünü çürüt devlete memur olacam diye (bunun birde sözleşmeli memurluk garabeti var o çok çok fena) sonra zibil gibi okumamış hiçbir vasfı olmayan torpil ile işe girmiş ergenlerle aynı maaşa denk gel. akıl alır gibi değil. burada asgari ücret ile çalışanların maaşındaki artışın absürdlüğünden bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın, devletin memuruna ve sözleşmeli olarak çalıştırdığı kadrolu personele veremediği değeri vurguluyorum. yoksa asgari ücret pek tabi 3000 altında olmamalı ama o artış oranında memur ve kadrolu personelede bu artış yansıtılmalıdır. enflazson %8 geyiği son bulmalı, hangi ürün %8-10 artmıştır bu nereden hesaplanmaktadır. markete girdiğin hizmet aldığın her şeyin fiyatı en az %30 artmış bulunmaktadır. yazık ülkenin adalet sistemine.
  • senelerce üniversitede dirsek çürüt, yabanci dil öğren, iyi kotü memur ol, ilkokul terk adam seninle ayni maaşı alsın. ne güzel memleket.

    mesela 2020 senesinde liseden mezun olan iki kişiyi düşünün. biri lise mezunu olarak kalıyor ve asgari ücretle işe giriyor. digeri ise 1 sene universiteye hazirlaniyor, kazaniyor, 5 sene universite okuyor, 1 sene kpssye hazirlaniyor, 1 sene kurum sinavini bekliyor, basvuruyor kazaniyor, atamasinin yapilmasi ve işbaşı yaomasi da 1 sene suruyor.. 2030'da işbası yaptiginda, lise mezunu olan 10 yildir asgari ucretle calisiyor olacak ve agi, yemek ve yol yardimi ile 3.500 tl'yi bulan maasi ile toplam 420.000 tl kazanmis olacak. ve 2030'da ayni maas ile calismaya devam edecekler. işin kotusu, universite okuyan, egitimi icin bir dunya da masraf yaptigi icin, sıfırdan degil, muhtemelen -50.000'den baslayacak hayata.
  • aslında 3 de çok.bi 10 yıl hic zam yapılmaması lazım .
hesabın var mı? giriş yap